Direkt zum Inhalt

Feedback on Acronis Forum

Beginner
Beiträge: 3
Kommentare: 8

#101

this is a really poor forum in terms of features and layout. There's no easy way to sort / filter search results, no way to set the posts-per-page, no list of pages at the top of a thread. Its really poor and not very user friendly - sorry!

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#102

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#103

I will test uploading another image here.

Image date: 14 September 2018

Image title: Panorama road between Waltensburg / Vuorz and Breil/Brigels, Canton of Grisons, Switzerland

Author: Agnes Monkelbaan

Source: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Panoramaweg_tussen_Waltensburg-…

 

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#104

I uploaded the image above in about 10 seconds. That is very slow, but at least it worked at the time of writing.

For what it's worth these are the steps I normally take when uploading.

1. I click inside the reply box/editor at the bottom of the page.

2. I click on the icon for "Imce File Manager" in the toolbar.

3. I click on the "Upload" button and then the "Add file" button.

4. I select a file on my computer and click on "Open" in the "File Upload" dialog (file picker).

5. I click on the "Select" button. Then begins the waiting process and my image is embedded in the forum post after a few seconds.

If someone from Acronis is following this thread, please update us on what actions you're taking to sort this out.

 

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#105

As I was writing the previous post I noticed in the URL that I'm viewing page 2.

https://forum.acronis.com/forum/forum-administration/feedback-acronis-forum?page=2

But the current pagination number is 3.

So we have a minor bug here.

 

 

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#106

Another upload test...

Image date: 20 July 2019

Image title: Dingle Lighthouse, at the entrance of Dingle Bay

Author: Superbass

Source: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2019-07-20-Dingle_Lighthouse-06…

 

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#107

A lot of the delay appears to be related to Yandex Metrica. But that's not all, the forum server is so slow that my browser tags its POST and GET requests with little turtles (to indicate "turtle slow" responses). If I hover over the little turtle I get a tool tip message saying that the recommended time is 500 ms. You can also see that it took 6.98 seconds total to load upload and load that forum post. And as you can see the console is screaming about all sort of warnings and a few errors.

Editing my previous post results in an incredible delay of almost 13 seconds. That's more than 3 times the recommended half second maximum value.

 

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#108

Time is 15:13pm UK Winter time.

Samir, sorry but you are missing the key point here!  I have no issues with using the Imce File Manager to embed images within the text input box, as you have been doing.  I and others cannot use the File > Add a new file > Upload option!

Beginner
Beiträge: 3
Kommentare: 8

#109

will this post? none of my comments or new posts are appearing! They show in my "my account" page, but do not appear in the threads, or in searches of the forum. Please can someone help?!

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#110
Steve Smith wrote:

Time is 15:13pm UK Winter time.

Samir, sorry but you are missing the key point here!  I have no issues with using the Imce File Manager to embed images within the text input box, as you have been doing.  I and others cannot use the File > Add a new file > Upload option!

Thanks Steve! Yes, I totally missed the point. Yes, I can confirm I have the same issue.

Using Firefox 83.0b8 at the moment. I will try a few different browsers shortly.
 

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#111

One thing I noticed just recently as I was testing the upload feature (using Imce File Manager) is that all my recent files now have a long tail or appendix at the end of the file name, in order to make them uniquely identifiable I suppose.

For example, the original file name of the image you see above: testfile.png

Its new name within Imce File Manager is now: testfile_455577dc31c593e9a7f332382f48d507.png

This is not how it worked just a few days ago. It seems a bit odd... someone may be working in the background to improve the system (speculation).

 

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#112

OK, I tested this now in Internet Explorer 11.572.19041.0 and Google Chrome 86.0.4240.183. It's not working in either one.

 

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#113

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#114

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

Forum Star
Beiträge: 180
Kommentare: 4041

#115
Steve Smith wrote:

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

+1 

Forum Hero
Beiträge: 77
Kommentare: 6926

#116

Still not possible to upload any files again today! 

Add a new file: "The file could not be uploaded"

IMCE Tool: "The file is 114,2 KB which would exceed your disk quota of 500 MB"

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#117
G. Uphoff wrote:

Still not possible to upload any files again today! 

Add a new file: "The file could not be uploaded"

IMCE Tool: "The file is 114,2 KB which would exceed your disk quota of 500 MB"

I suspect that the issue with the IMCE tool is that you need to get Ekaterina to increase your disk quota - I had this a few years back and my own quota was increased to 1GB.

The file upload issue is still there again today!!!

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#118

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

Forum Star
Beiträge: 180
Kommentare: 4041

#119
Steve Smith wrote:

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

+1 

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#120
IanL-S wrote:
Steve Smith wrote:

Still not possible to upload any files again today!  This needs to be fixed urgently to allow the forums to work correctly and for the MVP's to help other users!

+1 

Still not fixed!

Forum Moderator
Beiträge: 174
Kommentare: 5860

#121
Steve Smith wrote:

Back to 'The file could not be uploaded.' error again this evening though the same files could be embedded using the Imce File Manager icon option!!!

Hello Everyone,

sorry for the delayed response! The issue has been fixed, please check

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#122

Thanks Ekaterina, was very frustrating not being able to use this feature!

Forum Hero
Beiträge: 77
Kommentare: 6926

#123

Add a new file works.

IMCE Tool did not work: "The file is 114,2 KB which would exceed your disk quota of 500 MB"

Forum Member
Beiträge: 10
Kommentare: 58

#124

Per usual, I will do my testing using images from Wikimedia Commons.

"Add a new file" option:

(Image added as a file attachment, not as an embedded image, so there is nothing to render here. Click the link at the bottom of this post to view the image.)
Image date: 17 November 2017
Image title: Paddyfield pipit (Anthus rufulus rufulus), Kanha National Park, MP, India
Author: Charles J Sharp
Source: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paddyfield_pipit_(Anthus_rufulu…

"IMCE File Manager" option (embed):

Image date: 26 August 2017
Image title: View of the Yukon River at Schwatka Lake and the entry to Miles Canyon, Yukon, Canada.
Author: Diego Delso
Source: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ca%C3%B1%C3%B3n_Miles,_Yuk%C3%B…

All good, all systems go. 👍

 

Anhang Größe
559777-207151.jpg 38.05 KB
Beginner
Beiträge: 2
Kommentare: 1

#125

The forum is super slow. Every time I click on a button or link it takes like 10 seconds until it does something. Don't have issues like this on other sites so its not my connection that causes the issues.

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#126
Mike Koch wrote:

The forum is super slow. Every time I click on a button or link it takes like 10 seconds until it does something. Don't have issues like this on other sites so its not my connection that causes the issues.

I saw the same yesterday but it seemed to have cleared up by the later afternoon (UK time) and has been 'normal' response times today so far!  I suspect that Acronis have been tinkering with the forum sofware unless they had issues with their servers!

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#127

So now all new posts, topics, comments are coming in as above with just :: new comment to distinguish them!

Sorry but this is another backward step in the forum notifications and needs to bring back the actual topic title for where the update is being posted!!!

Legend
Beiträge: 102
Kommentare: 23416

#128

The incoming email notifications look to have expected topic title information again today but am getting random blank emails again, several yesterday and again today!

The blank emails just have the sender address: noreply@forum.acronis.com but with no subject and no body text etc!

Further strange behaviour this afternoon (UK time) as shown in image below that appeared when I wanted to Save this post but which hid the Save button along with File Upload options.

Had to copy my new text, refresh the web page, then paste it back in again!