14422: Acronis Loader will not load

7 replies [Last post]
Matthew Trotta
Offline
Beginner
Joined: 2010-09-13
Posts: 19

I am trying to restore using the boot disk and Acronis Loader hangs. It says Loading ... but never goes further. I tried old version 10, 2010, and new 2011 boot disks. What could be the problem?

Also when I try to restore from within the program all is well but when Acronis 2011 reboots to begin the restore the same thing happens it hangs on Starting Acronis loader...

I was able to do a clone but that's not what i want to do right now.

Thanks
Matt

Larry Broy
Offline
Beginner
Joined: 2010-09-13
Posts: 1

I bougjht the Acronis True Image 9 earlier this year and it would not load. It started and then gave me an error message and said windows would have to close. I sent in e-mails to the Acronis support people and was told they would respond to me but they never did. I see on the Acronis Web site that this Version is out of date and not supported but I was not told that when I bought it and when I registered it. Have any of you had a problem like this that you could resolve to get this software working. For $ 50 I think the software out of the box should work and that at least someone should send me an e mail to let met know how to correct it or to offer me a free upgrade. I am now in agreement with the other users of the Acronis products,they do not work and they have no support. I have written my State Attorney General about this since it is the second product of theirs that did not work.

Matthew Trotta
Offline
Beginner
Joined: 2010-09-13
Posts: 19

Larry up until upgrading to 2011 I never had any problems. I always trusted that i had a backup to go to in case of disaster. I still have confidence in Acronis and hoping someone can get me through this boot loader problem. Im not sure if the problem is on my end of maybe there is a bug in the new version. I am now downloading the boot media from the website and will try that. If not I will be back here looking for a solution.

Leo Britto
Offline
Beginner
Joined: 2010-09-15
Posts: 6

Any progress guys? I am having the same issue with True Image 11 and also True Image 2011!

Torsten Hoff
Offline
Forum Member
Joined: 2010-02-19
Posts: 31

I had this problem on a Lenovo T60 laptop, the fix was to disable USB legacy support in the BIOS. Unfortunately this meant that I had to boot from a CD, since I prefer using a thumb drive. Please note that disabling USB legacy support does NOT prevent you from backing up to a USB device, you just won't be able to boot from one.

Leo Britto
Offline
Beginner
Joined: 2010-09-15
Posts: 6

Hi Torsten,

I disabled USB legacy and it actually hung up the loading process. Before I was capable of using ctrl-alt-delete to reboot and this time it just stayed there not doing a thing with that annoying "Starting Acronis Loader" message on the screen.

I am downloading the bootCD to give it a shot.

Any other ideas?

Thank you for your fast response!

Leo Britto
Offline
Beginner
Joined: 2010-09-15
Posts: 6

BootCD from Acronis website solved my problem.

Thank you all for your time.

MudCrab
MudCrab's picture
Offline
Acronis MVP Volunteer
MVP
Joined: 2009-08-15
Posts: 4304

The downloaded ISO version is the first thing to try since it uses a different loader.

You can try changing other BIOS settings. For example, change the drive controller mode (IDE Compatible/AHCI). Just change it back before booting into Windows. I think certain Video RAM amounts (for on-board video) caused problems on some computers too.

Sometimes there can be differences between how TI boots depending on whether the computer was warm-booted or cold-booted. So you could try doing a shutdown and then booting to the CD and also a reboot directly from Windows to the CD.

__________________

MudCrab's Website

Drive Notify ~ Schedule your backups without being required to keep your backup drive connected.