32087: Upgrade screen is confusing

6 replies [Last post]
GroverH
GroverH's picture
Offline
Legend
Joined: 2009-08-15
Posts: 11298

This screen can be very easily confused.

The message the screen is attempting to convey is a positive message.

"Yes," the version you are verifying to install is the most current.

"Yes", proceeding with the install will install the most current version.


Proceed with the install of what is on the screen.


__________________

Grovers status = Inactive    1. Grover's New Revised Guides    4.  2014 Cleanup    2015 Cleanup    5. Attachments/How   7. TI 2015 FAQ.
2. Create BKU Tasks >   2011_2012_2013    2A. Using 2014    6.  Help  2016  2015 2014  2013       8.  Stop Scan for Backups   8A.  ATIH Video's
3.  Create new disks-Guides.    9.  Register/Downloads     10.  Mustang's New Guides   11.  Les Seiler's Backup Video

Palcouk
Offline
Beginner
Joined: 2010-07-19
Posts: 19

Thanks
Silly me :(

Charles Bake
Offline
Beginner
Joined: 2010-11-26
Posts: 9

Ditto Silly me : ) Makes sense and upgrade installed successfully. Many thanks.

Delores McCree
Offline
Beginner
Joined: 2016-02-01
Posts: 2

Everything I see relates to older versions of Acronis. I just want to be able to see what's going on in Acronis 2016. I don't see a way to look at my schedule, so I can change it (or not), and to verify that a backup is running (or not).

Ekaterina Surkova
Ekaterina Surkova's picture
Offline
Forum Administrator
Joined: 2013-07-15
Posts: 1771

Hello Delores,

Thank you for your posting! Currently the only way to see the schedule settings is to click on Options at the left bottom corner of the backup plan (screenshot attached)  I will forward your feedback regarding the user interface to our development.

Thank you!

AttachmentSize
options.png 120.94 KB
__________________

Ekaterina Surkova | Acronis Customer Central | Acronis Backup Software | For more answers to your questions, try our Knowledge Base and Video Tutorials. | Check our Corporate and Consumer Handbooks and Online Documentation for help on managing your account, products and support. | Our mission is to create Customer success. Our management team welcomes your comments and suggestions on how we can improve the overall support we provide to you. Please send your comments, suggestions, or concerns to Managers or submit your feedback here.

Delores McCree
Offline
Beginner
Joined: 2016-02-01
Posts: 2

Your reply has confirmed what I already suspected: By upgrading to Windows 10 from Windows 7, but still wanting the slightly larger type required by us older folks, I am now getting some screens that are too large to be completely displayed, but not scrollable. There have been many other circumstances like this, where I was unable to go forward because the button I needed was below what I could display at my 150% resolution. It always made sense to me before that the response button should be on the bottom of the screen, but now it's a REALLY BIG problem. I don't know if this is a Windows 10 problem, or a problem with Acronis keeping up with Windows 10. But obviously I can't stay on this operating system.

GroverH
GroverH's picture
Offline
Legend
Joined: 2009-08-15
Posts: 11298

From the program standpoint, it is best for the screen size to be "maximized" which is the upper right coner middle icon to be seen as a double bar. You can click the middle bar a couple times to see it change size.  Double bar is best.

 

Then, maybe you can alter your screen resolution and reduce the setting so it can accept your 150%

What is your current screen resolution?

 

https://www.google.com/search?q=changing+screen+resolution&ie=utf-8&oe=u...

__________________

Grovers status = Inactive    1. Grover's New Revised Guides    4.  2014 Cleanup    2015 Cleanup    5. Attachments/How   7. TI 2015 FAQ.
2. Create BKU Tasks >   2011_2012_2013    2A. Using 2014    6.  Help  2016  2015 2014  2013       8.  Stop Scan for Backups   8A.  ATIH Video's
3.  Create new disks-Guides.    9.  Register/Downloads     10.  Mustang's New Guides   11.  Les Seiler's Backup Video