Skip to main content

Actions 11.7 after Windows version update (Central Management Server)

Thread solved
Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

Hello,

My customer is running Acronis 11.7 on Windows 2008 Server (Central Management)
However, they plan to upgrade the Windows version to Windows 2016 Server in the near future.
After upgrading to Windows 2016 Server, can Acronis 11.7 be used the same as before without any separate operation?
Please let me know if there is anything I can do about Acronis 11.7 after Windows upgrade.

Thank you.

2 Users found this helpful
Forum Support specialist
Posts: 0
Comments: 1949

Hello Lemoning,

thank you for posting this question on Acronis forums!

You will need to install all Acronis Backup 11.7 components after upgrading the server OS.

Please note that official support for Acronis Backup 11.7 ended May 31, 2019. That means that all OS updates for Windows 2016 Server released after that date have not been tested with Acronis Backup 11.7.

Please also consider this known issue:

https://kb.acronis.com/content/61372

Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

Hello Maria,

Can I reconfigure Acronis Management Server after Windows upgrade using the method below?

https://kb.acronis.com/content/46745

Thank you.

Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

It's been a while since I've been posting additional questions.
I hope for further answers.

Thank you.

Forum Moderator
Posts: 209
Comments: 6627

Lemoning wrote:

Hello Maria,

Can I reconfigure Acronis Management Server after Windows upgrade using the method below?

https://kb.acronis.com/content/46745

Hello Lemoning,

we'd rather recommend reinstalling Acronis Management Server and then importing back Agents and plans. The plans can be exported in advance. 

Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

Hello Ekaterina.

Thank you for answer.
I'll ask you one more thing.
If the number of agents connected to the management server exceeds 80 and the backup schedule also exceeds 80, is there a way to export and import them at once?

Thank you.

Forum Moderator
Posts: 209
Comments: 6627

Hello Lemoning,

you may want using the script export_machines_from_AMS.bat. from https://kb.acronis.com/content/3449

Automatic import of multiple plans is described in https://kb.acronis.com/content/21445

Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

Hello Ekaterina.

Thanks for the reply.
I read the contents of the link you gave me. And I tried it as it is. But it didn't work, so I'll ask again.

I referenced that link.
https://kb.acronis.com/content/21445

After I exported all the backup plans, I put all the schedule (xml) files in the %ALLUSERSPROFILE%\Acronis\BackupAndRecovery\import folder.

But it wasn't automatically added to Acronis.

I tried restarting the Acronis service and rebooting the management server as well.
I also checked the registry value "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Acronis\MMS\Configuration\Import\folderPath" just in case, but there was no problem.

What's wrong?

Thank you.

Attachment Size
579478-274545.png 16.06 KB
579478-274548.png 42.28 KB
579478-274551.png 17.96 KB
Forum Moderator
Posts: 209
Comments: 6627

Hello Lemoning,

your description matches the instructions from the KB article, I don't see any issues.. Have you tried importing a plan from the program interface? Does it work?

Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

Hello Ekaterina,

Importing the plans one by one from the program interface worked without any problems.

Thank you.

Attachment Size
580825-278059.png 68.63 KB
580825-278062.png 13.08 KB
Regular Poster
Posts: 50
Comments: 74

Hello Ekaterina,

Does the following phrase written in the KB document mean that it is impossible in a central management environment?
(!) Only local folder can be used for backup plans imported as files. Network shares cannot be used.

After creating a plan in the "Manage this system" menu and exporting the plan, when the plan file was moved to the "C:\ProgramData\Acronis\BackupAndRecovery\import" folder, the import was successful.

If what I thought is correct, is it impossible to import the schedules in the central management environment at once?

Thank you.

Forum Support specialist
Posts: 0
Comments: 1949

Hello Lemoning.

If what I thought is correct, is it impossible to import the schedules in the central management environment at once?

Yes, please copy these XML files and import them locally in the AMS. 

However, there could be an issue: since the AMS on new Windows has generated new Agents IDs they could mismatch the IDs in the imported plans.