Skip to main content

Backup 12.5 std - Can not login to Backup Console

Beginner
Posts: 3
Comments: 3

Hi!

After a new clean, no upgrade, installation of Backup 12.5 I can open the console Sign In window but I can not sign in even though I am logged in on the computer as Administrator.

Tried to enter User Name (Administrator) and password (*****) and get the answer: Username or password is incorrect. I know it is correct...

What to do?? Please help :) 

Forum Star
Posts: 22
Comments: 2537

Top

Hi,

It's hard to advise without checking the logs or at least a screen shot of the error (btw. what's the exact OS version?). The general troubleshooting would include the following steps:

- First of all make sure that all Acronis services which are set to "Automatic" startup are actually running on the machine.

- If yes, then check the last outputs in C:\ProgramData\Acronis\WebServer\Logs\ folder.

Also have you tried to use Windows authentication to log into web console? There are 2 login options: use Windows authentication and specify username/password directly.

Thank you.

Beginner
Posts: 3
Comments: 3

Top

Hi,

thank you for answer Vasily. The installation is done on a new small Lenovo TS140 server with only Windows 2012 r2 server installed in a workgroup constellation, no Active Directory and no other servers involved.

All Acronis services are running. The Backup Monitor - Open Backup Console opens a correct Sign In window at the address http://PPW2012S:9877/ but then it is not possible to come any further. If I hit the Sign In button the login side turns white for a while then it returns to the Sign In window again...

Perhaps uninstall and install again could solve the problem??

Kind regards

Lasse     

Forum Star
Posts: 22
Comments: 2537

Top

Hi,

Have you tried using some other web browser instead of IE? Also does login from browser running on another machine via http://IP_address:9877 URL works (e.g. use IPv4 address instead of hostname)? Other than that it's hard to advise anything without checking the log files I'm afraid.

Thank you.

Beginner
Posts: 3
Comments: 3

Top

Hi Vasily

As I could not get things working I decided to start all over again.

I reinstalled server OS 2012 r2 and then installed Firefox as standard web browser before installing Acronis 12.5 and now everything is up running just fine :)

Thank you for your efforts to help, I will come back soon in another thread about Cloud storage.

Kind regards

Lasse