Skip to main content

Class not registered

Thread solved
Beginner
Posts: 7
Comments: 8

I got a customer running on Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard and these two days the microsoft SQL backup is giving me class not registered error and unable to backup straight from the SQL. But i have another backup running on that server which backup folders returns me a successful . Does anyone have a solution to it ?

MODULE 309

Additional info:------------------------
Error code: 22
Module: 309
LineInfo: 0x8D165E86FB8196E0
Fields: {"$line":"457","$func":"Tol::`anonymous-namespace'::MakeFailResult","$file":"e:\\571\\enterprise\\common\\tol\\command\\command.cpp","$module":"ervice_process_vsa64_14730","CommandID":"8F01AC13-F59E-4851-9204-DE1FD77E36B4"}
Message: TOL: Failed to execute the command. Backing up
------------------------
Error code: 22
Module: 309
LineInfo: 0x8D165E86FB8196E0
Fields: {"$line":"457","$func":"Tol::`anonymous-namespace'::MakeFailResult","$file":"e:\\571\\enterprise\\common\\tol\\command\\command.cpp","$module":"tob_backup_command_addon_vsa64_14730","CommandID":"8F01AC13-F59E-4851-9204-DE1FD77E36B4"}
Message: TOL: Failed to execute the command. Backing up
------------------------
Error code: 103
Module: 623
LineInfo: 0x94F5F955B13DE060
Fields: {"$line":"198","$func":"`anonymous-namespace'::ApplicationBackupProcess::Execute","$file":"e:\\546\\enterprise\\applications\\managers\\gtob\\backuper.cpp","$module":"rsAgentProvider_vsa64_14800","IsReturnCode":"1"}
Message: A generic error of Microsoft SQL backup component.
------------------------
Error code: 271
Module: 87
LineInfo: 0x7F9E79F979CFBE98
Fields: {"$line":"149","$func":"MsSqlBackup::BackupSqlServer","$file":"e:\\546\\enterprise\\applications\\mssql\\managers\\gtob\\backuper\\src\\backuper_utils.cpp","$module":"rsAgentProvider_vsa64_14800","IsReturnCode":"1"}
Message: Failed to back up Microsoft SQL Server.
------------------------
Error code: 1713
Module: 349
LineInfo: 0xE821934A13FC0030
Fields: {"$line":"268","$func":"AppBackup::SnapApi::SnapapiBackupSession::CreateVssSnapshot","$file":"e:\\546\\enterprise\\applications\\technology\\snapapi\\src\\backup_session.cpp","$module":"rsDbBackupProvider_vsa64_14800"}
Message: Failed to process the shadow copy operation.
------------------------
Error code: 33
Module: 7
LineInfo: 0xE24F93D0B8D8C530
Fields: {"$line":"156","$func":"InitSnapshotBitmap","$file":"e:\\546\\core\\resizer\\generic\\snapinit.cpp","$module":"rsDbBackupProvider_vsa64_14800"}
Message: Failed to create volume snapshot.
------------------------
Error code: 50248
Module: 16
LineInfo: 0x3FEC04E376B8A224
Fields: {"$line":"1353","$func":"win_snapshot_core::AppendVolumesToSnapshot","$file":"e:\\546\\core\\fdisk\\win_snapshot.cpp","$module":"rsDbBackupProvider_vsa64_14800"}
Message: Failed to add the volume to the snapshot.
------------------------
Error code: 9
LineInfo: 0x02AACB7B2AB852A4
Fields: {"$func":"Fdisk::AddKstatusError","$line":"40","code":"2147746132","$file":"e:\\546\\core\\fdisk\\ver2\\arch\\windows\\win_errors.cpp","$module":"rsDbBackupProvider_vsa64_14800"}
Message: Unknown status.
------------------------
Error code: 65520
LineInfo: 0xBD28FDBD64EDB768
Fields: {"$func":"Common::Error::AddWindowsError","$line":"314","code":"2147746132","$file":"e:\\546\\core\\common\\error.cpp","$module":"rsDbBackupProvider_vsa64_14800"}
Message: Class not registered

0 Users found this helpful
Forum Member
Posts: 5
Comments: 35

#1

Are you running the latest agent version? Might be related to https://kb.acronis.com/content/63821

Beginner
Posts: 7
Comments: 8

#2

Yeah i am running on the latest version 12.5 14800. There is no prompt for update of the agent.

Forum Member
Posts: 5
Comments: 35

#3

I also updated the agent through the Backup Console, but was still getting errors with MSSQL. I then downloaded the latest agent (Windows Server & MSSQL addon) and manually installed them in Windows using the Repair option.

After that, my backups completed successfully. 

Beginner
Posts: 7
Comments: 8

#4

Thanks George for the idea, it solve the problem. For some reason, mine is not repair option . Instead it shows as update option. So i just update it and now my backup is able to complete, even at the backup console there is no available update for it .

Forum Member
Posts: 5
Comments: 35

#5

Great to hear it's working for you now!