Skip to main content

Exchange backup fails frequently

Thread needs solution
Beginner
Posts: 7
Comments: 5

We are using Acronis Backup for VMware version 9 to backup our Exchange 2013 virtual machine.

The VM is running on ESXi 5.1. The vCenter Server is running 5.5. The guest OS is running Windows Server 2012.

The backup is not at all consistent. The backup will be successful for one week, and one fine day it starts failing. We cannot predict whether it will complete successfully on the next day. The backup will start running fine one day. We dont need to change anything. But, this has started to be a big problem. I am clueless now on why exactly the backups are failing. Pleas see the attached screenshot.

If you see the attachment, backup was successful on 3rd, 4th, 5th
failed on 6th
again good on 7th, 8th etc.

No changes were made on the Backup configuration or on the Backup Server, Exchange Server or the Vmware infra to get this resolved. It resolves on itself. But, as you can see, this has become highly unreliable. I am attaching the latest logs for the backup as well.

I have already tried re-installing vmware tools. It is running version 9.0.16 build 3055609. Moreover, if it is the issue with vmware tools, then it should fail always. But, it is successful sometimes. Please let me know your thoughts. 

Attachment Size
acronisbackuphistory.png 37.83 KB
22-08-2016_2.txt 2.43 KB
21-08-2016_1.txt 1.85 KB
21-08-2016_2.txt 726 bytes
0 Users found this helpful
Regular Poster
Posts: 37
Comments: 352

Hi,

it seems to be a Path/LDAP issue with Exchange. In your logfile it says 

Message: An Active Directory Service Interfaces (ADSI) error has occurred: . HRESULT: -2147463156; Extended error code: 0; Provider: 'LDAP Provider'.

HResult is 0x8000500c in hex.

Can you try the resolution in this article?

http://www.computerperformance.co.uk/Logon/code/code_80005000.htm

 

 

Regular Poster
Posts: 37
Comments: 352

Ahm, sorry. Forget about that, its the wrong error message.

This seems to be more accurate: 

Message: Cannot get property 'networkAddress' of type String List Item from entry 'CN=NPLEX01,CN=Servers,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=Wells,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=nzadmin,DC=local'. HRESULT: -2147463156.

E_ADS_CANT_CONVERT_DATATYPE
The directory datatype cannot be converted to/from a native DS datatype

According to Microsoft KB ( https://support.microsoft.com/en-us/kb/907462 ) and this thread ( http://www.pcreview.co.uk/threads/checking-for-accessing-custom-attribu… ) it is a property in your AD tree which has the wrong datatype.

In your case the property "networkAddress" seems to be not of expected datatype "String List Item". Can you check ADSIEdit for this value in given entry?

Please check also if you have a FQDN in that value, according to microsoft's Technet article: https://technet.microsoft.com/en-us/library/aa997105(v=exchg.80).aspx

 

But this doesn't explain why it only sometimes gives that error. Maybe it is a ADSI chaching issue?