Skip to main content

vmProtect 8.0 agent for web access and winscp access fail

Thread needs solution
Beginner
Posts: 3
Comments: 3

HI,

i face a problem when login the web interface for vmProtect 8.0.
i try to restart the virtual applicance, use winscp to accesss, both fail.
(because backup task is fail for vm hosts)

I can access the console in Virtual appliance and remove the log per instruction.
But still fail.

Also in Agent options within Virtual interface.
i disable the Assigned by DHCP, and manually input the ip address.
I save and restart 2 to 3 times, it's still show "Assigned by DHCP"
is it relate to my problem?

can i manually fix the ip address within console in virtual appliance?

Rgds,
Sun

0 Users found this helpful
Acronis Program Manager
Posts: 22
Comments: 3742

Hi Sun,

The symptoms indicate that the appliance disks are overfilled (the root causes of these problems are fixed in v. 9) and this causes the settings to be reset each time you reboot the appliance. First of all you should try to remove the /tmp/core + /var/log/messages files ('rm -rf /tmp/core' and 'rm -rf /var/log/messages' commands) from the appliance. This can be done by switching to appliance command line interface (from vSphere console) via Ctrl+Shift+Alt+Space+F1, then Alt+F2 .

P.S. The access via WinSCP is enabled via /bin/sshd command from appliance command line.

Thank you.
--
Best regards,
Vasily
Acronis Virtualization Program Manager

Beginner
Posts: 3
Comments: 3

Dear Vasily,

It's work, the IP Address updated to manual setup as previous one.
But still fail to access the web interface.

No backup log on last night, so i think the agent do not backup the VM for one day.

Please kindly advise how to resolve

Rgds,
Sun

Acronis Program Manager
Posts: 22
Comments: 3742

Hi Sun,

I've just sent you a private message with new suggestion. Please check it and reply once you have a chance.

Thank you.
--
Best regards,
Vasily
Acronis Virtualization Program Manager