Skip to main content

Issue with Creating Protection Plan

Thread needs solution
Beginner
Posts: 2
Comments: 2

Hello Friends,

Has anyone experienced long "Optimizing plan for device," during Protection Plan creation?  I have created 4 plans and now suddenly it seems impossibly long to create any other plans. Once I click save, the Backup, Anti-Virus/Malware protection, and other features would finish "optimizing." But, the Protection Plan will never finish completing. It will stay stuck in "optimizing plan for device." I had let it run for a couple hours with no luck. Closing the window will prevent the plan from saving. I have tried recreating a plan multiple times with no luck.  I have even tried different web browsers. Refreshing the browser will obviously also cancel the creation of the plan.  

This is becoming very frustrating.

0 Users found this helpful
Frequent Poster
Posts: 14
Comments: 576

Hello Dien Nguyen?

Have you tried restarting acronis services?

Occasionally I also get this behaviour, but couldn't pin down the origin. So far all of these bugs seemed to be transient and would be gone after some restarts.

-- Peter

Beginner
Posts: 2
Comments: 2

Hi Peter, 

Thank you for your response. I have restarted Acronis services on the backup machines with the same outcome. However, this is happening to all new endpoints I install Acronis on, and need to create a Protection Plan individualized for them.  

As I have been deploying Acronis Cyber Protect, every  windows server/computer will run into not being able to finish the creating protection plan process.   I will have to try waiting the next day to reattempt, and if it works, I'll need to wait another day to create another one, if I'm lucky I can create a new plan at all.  

So far, I have been able to create 6 Protection Plans but I need 17.  

This is very frustrating. I am using Cyber Protect Cloud. Standard backup and not Advance.  

Frequent Poster
Posts: 14
Comments: 576

For my previous suggestion, you'd need to restart services on the AMS server. If you use cloud though this doesn't apply.

I suggest you contact support about the issue.