Skip to main content

Rapid Ransomware Affecting Management Console - CANNOT RESTORE PLEASE HELP

Thread needs solution
Beginner
Posts: 3
Comments: 0

Hi Everyone,

I am in a little bit of a tight spot. I am running a Dell T320 with a few Hyper V servers running off of it. The host computer is running Windows Server 2012 R2, as is the Hyper-V's. I am just realizing this morning that the host server was infected with Ransomware. It has not spread to the Hyper-V servers yet which are acting as my file servers and SQL servers.

The problem I am having is that the backups were run using Acronis Cyber Backup 12.5. This was running on the host server and now I cannot access the Management Console to start the restore process. I located the backup files in the Acronis Vault on my NAS boxes and they are unaffected. How can I go about booting into an Acronis restore functionality so that I can restore the localhost server from the backups I have saved? This is a huge problem as I cannot access any of my backups through the management console. I am at a loss for what to do. Please help! Thanks in advance.

1 Users found this helpful
Beginner
Posts: 0
Comments: 1

#1

I am running a Dell Precision 7710 and Acronis True Image 2020.  The Active Protection button has turned off. I tried to click the toggle to turn it on but it does not come on.  What can be the issue?

Attachment Size
531915-180277.png 205.54 KB
Forum Moderator
Posts: 147
Comments: 5427

#2

Alan, my colleague replied to your topic here https://forum.acronis.com/comment/531701#comment-531701

Connie, please check if solution from https://kb.acronis.com/content/63754 helps.