Skip to main content

Acronis True Image 2015 confusing

Thread needs solution
Beginner
Posts: 1
Comments: 6

Hi Everyone,

I am pretty new to Acronis True Image or in the world of creating images for computers.

I have only licence of ATI 2015 installed on my Dell inspiron laptop running WIN7. Now, I am planning to buy new laptops in bulk which will be of acer preinstalled with WIN10 home or professional edition. 

My company is having a licence of WIN7 and we are fine on WIN7. I am planning to have WIN7 on all new acer laptops.

So, I want to create an image from my dell computer for acer laptops. So, that I can have exactly the same programs and features with fresh install of WIN7 on all acer laptops.

My question is how do I create an image on my dell computer to put that image on acer laptops?

It is really confusing for me with too many features on it. 

Your assistance will be appreciated.

0 Users found this helpful
Beginner
Posts: 1
Comments: 6

Hi Everyone,

I am pretty new to Acronis True Image or in the world of creating images for computers.

I have only licence of ATI 2015 installed on my Dell inspiron laptop running WIN7. Now, I am planning to buy new laptops in bulk which will be of acer preinstalled with WIN10 home or professional edition. 

My company is having a licence of WIN7 and we are fine on WIN7. I am planning to have WIN7 on all new acer laptops.

So, I want to create an image from my dell computer for acer laptops. So, that I can have exactly the same programs and features with fresh install of WIN7 on all acer laptops.

My question is how do I create an image on my dell computer to put that image on acer laptops?

It is really confusing for me with too many features on it. 

Your assistance will be appreciated.

Legend
Posts: 79
Comments: 16784

Ramesh, welcome to these User Forums.

If you are 'planning to buy new laptops in bulk' and then want to deploy a single Windows 7 system image to those bulk laptops, then ATIH 2015 is not the correct tool that you should be looking at to do this.

ATIH 2015 is a Home user product plus is now a couple of years old, plus your single license is not valid for the purpose that you are declaring here.

I would recommend reading forum topic: Bare metal issue that was raised by another user with a similar requirement and see the links there for Acronis Snap Deploy that I pointed that user to look at.

In reply to by Steve Smith

Beginner
Posts: 1
Comments: 6

Hi Smith,

Thanks for the information. We buy only 4 to 5 laptops and using Acronis snap deploy will be viable for these many machines.

Is it possible if I can uninstall Acronis from my current computer and install on another computer to create an image from that computer for another computers? I guess licence will be still valid

Thanks

Ramesh

Legend
Posts: 79
Comments: 16784

Ramesh, please see KB 48380: Acronis True Image 2015: "You've exceeded the maximum number of activations for this serial number" which deals with moving your Acronis license from one computer to another and getting it activated again.

Beginner
Posts: 1
Comments: 6

Thanks Smith,

I got it. I will do bit of search and go further from there.