Skip to main content

Partition reserved system becomes visible

Thread needs solution
Beginner
Posts: 1
Comments: 3

greetings to you all.
This is my first post here.
It is about the recovery process of Windows Partition by boot disk.
After the restore process.
Partition reserved system becomes visible.

0 Users found this helpful
Legend
Posts: 99
Comments: 21295

#1

Mohamed, welcome to these public User Forums.

If everything is working correctly after doing the recovery, then you should be able to remove the assigned drive letter from the System Reserved partition by using either Windows Disk Management or else download a copy of the free MiniTool Partition Wizard software and use it to do the same.

Beginner
Posts: 1
Comments: 3

#2
Steve Smith wrote:

Mohamed, welcome to these public User Forums.

If everything is working correctly after doing the recovery, then you should be able to remove the assigned drive letter from the System Reserved partition by using either Windows Disk Management or else download a copy of the free MiniTool Partition Wizard software and use it to do the same.

 

Thank you for your interest
But I am looking for the cause of the problem
Is the error in the way to create a backup
Or the error in the method of recovery.

Legend
Posts: 99
Comments: 21295

#3

Mohamed, what actual version & build of ATI do you have here, and are you using the same version for the Acronis Rescue Media used to perform your recovery?

This topic has been posted in the forum for unsupported, obsolete versions of ATI for which there is no ability to correct any new issues discovered.  Only ATI 2020 is currently supported  but this too will become unsupported a month after the next ATI 2021 version is released to the public later this year.  Acronis will only provide any fixes for the current supported version, not any previous versions.

Beginner
Posts: 1
Comments: 3

#4

I use the Rescue CD ( Acronis True Image 2014 Premium 17.0.6614 )  to create and recover systems.

Legend
Posts: 99
Comments: 21295

#5

Thanks Mohamed for confirming the version you are using but it is too old to suggest any other remedies.  You would need to demonstrate that the same issue is present when using either the ATI 2020 media, or else participate in the current ATI 2021 Beta testing program.

See https://www.acronis.com/en-us/personal/computer-backup/beta/

Beginner
Posts: 1
Comments: 3

#6
Steve Smith wrote:

Thanks Mohamed for confirming the version you are using but it is too old to suggest any other remedies.  You would need to demonstrate that the same issue is present when using either the ATI 2020 media, or else participate in the current ATI 2021 Beta testing program.

See https://www.acronis.com/en-us/personal/computer-backup/beta/

 

Thank you Steve Smith