Skip to main content

Backups failing - errors in log refer to file not found

Thread needs solution
Beginner
Posts: 2
Comments: 2

Just recently, Backups have been failing when external USB drive connected, and I don't have the expertise to make sense of the log file, and when I try to browse the directory it refers to, the directory doesn't exist. Could this perhaps be a result of an OSX system update? Running 10.15.5, and Acronis 2019 V23.5.17780

Solution I'm guessing, is to start again, and make a fresh brand new backup from scratch, and erase/remove the incremental backup that has been in use for the past year or so?

Log file contents:

>>

2020-06-16T15:15:00:223+12:00 4770143680 I00000000: -----
2020-06-16T15:15:00:223+12:00 4770143680 I00000000: ATI Demon started. Version: 23.5.1.17780.
2020-06-16T15:15:00:230+12:00 4770143680 I013C0006: C96FCCC0-3C1A-416B-913A-7A6DFA162E9D
2020-06-16T15:15:00:238+12:00 4770143680 I00640002: Operation Brendon’s MBAir started by schedule.
2020-06-16T15:15:02:482+12:00 4770143680 I013C0000: Operation: Backup
2020-06-16T15:15:02:483+12:00 4770143680 I013C0000: Backup type: hybrid (disk level)
2020-06-16T15:15:02:484+12:00 4770143680 I013C0000: Destination: /Volumes/Transcend/_BackupsMacBookAir/Brendon’s MBAir.tib
2020-06-16T15:15:02:484+12:00 4770143680 I013C0000: Operation: Consolidation
2020-06-16T15:15:02:485+12:00 4770143680 I0064000B: Priority changed to Low.
2020-06-16T15:15:34:311+12:00 4770143680 I00000000: Parallels Desktop version 12.2.0-41591 installed
2020-06-16T15:15:34:312+12:00 4770143680 I00000000: Backing up using snapshot method
2020-06-16T15:15:37:270+12:00 4770143680 I00000000: PD Virtual Machine found: /Volumes/Transcend/Parallels/Windows XP.pvm/
2020-06-16T15:16:28:728+12:00 123145544564736 W00170810: Error 0x170810: Failed to enumerate directory 'Macintosh HD — Data:/private/var/db/lockdown/'. It may be corrupted or does not exist. Please check the disk for errors.
| trace level: warning
| line: 0xa61565b622786e59
| file: /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/archive/ver2/file/backup_operation.cpp:2349
| function: CountProgressStatistic
| line: 0xa61565b622786e59, /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/archive/ver2/file/backup_operation.cpp:2349, CountProgressStatistic
| Path: Macintosh HD — Data:/private/var/db/lockdown/
| $module: ti_demon_macia64_17780
2020-06-16T15:17:24:780+12:00 4770143680 E00170810: Error 0x170810: Failed to enumerate directory 'Macintosh HD — Data:/private/var/db/lockdown/'. It may be corrupted or does not exist. Please check the disk for errors.
| trace level: error
| line: 0xa61565b622786f23
| file: /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/archive/ver2/file/backup_operation.cpp:2551
| function: BackupChildrenRecursively
| line: 0xa61565b622786f23, /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/archive/ver2/file/backup_operation.cpp:2551, BackupChildrenRecursively
| Path: Macintosh HD — Data:/private/var/db/lockdown/
| $module: ti_demon_macia64_17780
2020-06-16T15:17:24:835+12:00 4770143680 W00170803: Error 0x170803: Operation has been aborted.
| trace level: warning
| line: 0xbe4a335cc601f5e5
| file: /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/archive/ver2/file/operation.cpp:61
| function: PrepareError
| line: 0xbe4a335cc601f5e5, /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/archive/ver2/file/operation.cpp:61, PrepareError
| $module: ti_demon_macia64_17780
2020-06-16T15:17:26:204+12:00 4770143680 E013C0005: Error 0x13c0005: Operation has completed with errors.
| trace level: error
| line: 0x9f2c53c72e8bcec0
| file: /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/products/imager/demon/main.cpp:714
| function: main
| line: 0x9f2c53c72e8bcec0, /private/bs_hudson/workspace/master/754/product/products/imager/demon/main.cpp:714, main
| $module: ti_demon_macia64_17780
 

>>

Thanks in advance.

0 Users found this helpful
Beginner
Posts: 2
Comments: 2

#1

Anyone able to help on this - should I just delete the backup and start again?

Forum Moderator
Posts: 159
Comments: 5651

#2

Hello Brendon, 

yes, OS upgrade might cause this issue, please refer to https://kb.acronis.com/content/57986