Skip to main content

I'm unable to stay logged in to the forums

Thread needs solution
Forum Star
Posts: 140
Comments: 1198

For a very long time I have been set up with my cookies so that I stay logged in to the Acronis forums. It used to be that I only found myself logged out when I installed a newer version of Firefox.

As of a day or so ago, I'm finding myself being logged out often. It does not seem to be based on closing and restarting Firefox, nor is it based on a reboot as I've tried both of those today and it didn't log me out. But, I left the machine to go out for a few hours an on return I was logged out again.

Is there a change in the way Acronis manages the cookies? Something else I should be looking at?

 

0 Users found this helpful
Legend
Posts: 100
Comments: 21940

#1

Bruno, I have been seeing the same behaviour too, with randomly being logged out of the forums and having to log back in again, whereas previously I could stay logged in with no problem until I cleared out all my cookies etc.

Forum Star
Posts: 140
Comments: 1198

#2

Glad to know it's not just me. I won't spend any more time trying to resolve it myself.

Forum Star
Posts: 178
Comments: 3846

#3

Add me to the list; it has been happening for a few days now. It may be intended as I notice there is no check box for "keep me logged in" anymore.

Ian

Forum Moderator
Posts: 155
Comments: 5564

#4

Hello Everyone,

checked internally - the expiration time for the session has been reduced. We're discussing the possibility to extend it.

Forum Hero
Posts: 77
Comments: 6736

#5

Ich wurde heute während ich auf einen Beitrag geantwortet habe ausgeloggt, ich glaube ich muss schneller tippen lernen.

----------------------------

I was logged out while I replied to a post today, I think I have to learn to type faster.

Legend
Posts: 100
Comments: 21940

#6
Ekaterina wrote:

Hello Everyone,

checked internally - the expiration time for the session has been reduced. We're discussing the possibility to extend it.

What has it been reduced to?

Forum Star
Posts: 170
Comments: 1211

#7

I think the time must have been reduced from many days to a very few hours.  I have had to log back on every time I open the forum web page (if I want to post something).

I can see how this might be a security issue for the Acronis "official site", but it seems not particularly useful for the forum.

Update:
Getting back on after almost 3 hours I had not been logged off.  Has the problem been fixed, or is the timeout over 3 hours?

Update #2:

Logged off over night.  Problem is not fixed, but we apparently have at least a 3 hour window ... unless this problem is random.

Forum Moderator
Posts: 155
Comments: 5564

#8

UPD: the session expiration time has been increased and now it's 7 days

Forum Star
Posts: 178
Comments: 3846

#9

Thanks Ekaterina; seems to be working did not have to log in when I visited mid-morning 29-02-20 (gmt + 11).

Ian

Forum Star
Posts: 140
Comments: 1198

#10

Me too. Thanks, Ekaterina.

Forum Moderator
Posts: 155
Comments: 5564

#11

Good! The second issue with notifications is still under investigation due to its random character 

Legend
Posts: 100
Comments: 21940

#12

My log in is being kept better now but I am not getting hardly any notifications at all other than some for new forum topics - none for updates to such topics.