Aller au contenu principal

Create WinPE 4.0 bootable Rescue Disk failed (build 6514)

Thread needs solution
Forum Member
Contributions: 8
Commentaires: 32

Bonjour,

depuis la mise à jour 6514, la création du disque de sauvegarde/restauration sous WinPE 4.0 avec addition des drivers USB3 (NEC/Renesas) ne peut plus se faire.

Lors de la procédure (35328), quand Acronis WinPE ISO builder pointe sur le fichier "wimpe.wim" le message d'erreur apparaît: "Pour être en mesure de modifier les images WinPE 2.0 ou WinPE 3.0, installez Acronis WinPE ISO builder sur un ordinateur où le kit d'installation automatisée (Windows AIK) est installé."

Que se passe t'il avec cette nouvelle version?
Avec la version 5551, Il n'y avait aucun problème et je pouvais créer le disque de sauvegarde/restauration avec intégration des drivers USB3 sous WinPE 4.0.

Comment résoudre le problème?

Merci par avance.

Ps: Windows 8 Pro 64bits, ATIH 2013 + Plus Pack, Windows AIK et Windows ADK installés.

0 Users found this helpful
Beginner
Contributions: 2
Commentaires: 7

In English ... I get the same error:

To be able to modify WinPE 2.0 or WinPE 3.0 images, install Acronis WinPE ISO Builder on a computer where Windows Automated Installation Kit (WAIK) is installed.

For me ... it is installed. I have performed the following using WAIK:

copype x86 C:\winpe_x86

Dism /Mount-Wim /WimFile:C:\winpe_x86\winpe.wim /index:1 /MountDir:C:\winpe_x86\mount

Dism /Unmount-Wim /MountDir:C:\winpe_x86\mount /Commit

Everything performs as expected.

I point Acronis WinPE ISO Builder to c:\winpe_x86\winpe.wim ... click Next ... and then I get the error noted above.

Beginner
Contributions: 2
Commentaires: 7

For what it is worth ... I completely uninstalled Acronis and put build 5551 back on there. I was able to create a WinPE disk without issues.

Did a complete uninstall again. I even found and downloaded the Acronis cleanup utility and ran that.

I installed build 6514 again ... ran the ISO builder ... same error.

Forum Member
Contributions: 8
Commentaires: 32

Bonjour,

en suivant la dernière procédure de MUSTANG, j'ai réussi à créer un disque de sauvegarde/restauration entièrement fonctionnel à partir de la version ATIH build 6514 et Acronis WinPE ISO builder (WinPE 4.0 with ADK and external USB3 driver included).

Merci beaucoup.

abbreizh

Beginner
Contributions: 2
Commentaires: 7

With 6514 installed, I was able to create a Mustang ISO without issues. Lost USB3 though with Mustang WinPE on 6514 ... so I like the default "media builder - linux" version on 6514 instead over 5551.

On 6514, I can't use Acronis' ISO builder though due to the error, but at least the media builder version works and is fast.

Beginner
Contributions: 1
Commentaires: 9

Same issue for me. I have reverted to ver. 5551

Beginner
Contributions: 0
Commentaires: 1

Same issue for me - True Image 2013 Build 6514, with Acronis WinPE ISO Builder version 16.0.0.6514 fails when trying to create a WinPE ISO, exactly as above, with the error "To be able to build WinPE 2.0 or WinPE 3.0 images, install Acronis WinPE ISO Builder on a computer where Windows Automated Installation Kit (WAIK) is installed."

WAIK is installed. I have the Deployment Tools available, and all commands work from the DTCP.

This is two months after the previous post about this error, and 3 years after the original post. Any fixes even being considered?

Beginner
Contributions: 1
Commentaires: 5

Same here.
True Image Premium 2014 build 6614, Win 8.1, downloaded and installed WAIK, media add-on, rebooted.
ISO Builder does not recognize WAIK.
"To be able to build WinPE 2.0 or WinPE 3.0 images, install Acronis WinPE ISO Builder on a computer where Windows Automated Installation Kit (WAIK) is installed."
What now?

P.S. I bought MULTIPLE COPIES of TI. Installed and activated one on my Win 8.1 laptop last week.
When I try going to "support" it says that my support expired.
How can it be? It's a brand-new install.
Serves me right.

Forum Star
Contributions: 124
Commentaires: 2670

Hello Radu,

thank you for your posting!

Could you please give a step by step description of how you installed WAIK, which components you chose and which download link you used.

If it possible uninstall WAIK completely and install it anew, as it is described in this article.

Please make sure you select Windows PE AND Deployment Tools.

Thank you.

Legend
Contributions: 172
Commentaires: 11125

Radu,
Check this Mustang link as it may help.
http://forum.acronis.com/forum/54130