Salta al contenuto principale

Options reset to initital settings

Thread needs solution
Beginner
Messaggi: 1
Commenti: 0

Hi!

I am running Acronis True Image 2018 on 20 PCs and yesterday I suddenly did not receive any email notifications from any of my PCs running True Image. Now I see that all the Disk backup option settings have been reset to initital settings on all the PCs. This must have happened sometimes after 4 am Tuesday October 22 but before 1 am Wednesday October 23. The only settings that have not changed are the schedule settings (but the advanced settings on this tab have also been reset). So now I have to manually make all these settings again on all Pcs.

Have anyone else experienced this? Anyone know why this happened?

Best Regards
Arne

0 Users found this helpful
Beginner
Messaggi: 0
Commenti: 2

I have the same problem. When I opened the Backup option setting I got in parallel Notifications from Windows like "the standard browser was reset" and  "an app was reset to MS-Edge do to a Problem with standard setting" (excuse wording, I had to translate from German). I use WIN10 Pro Version 1903, Build 18362.418. and ATI 2018 Build 15470. 

Best regards 

Günther

Legend
Messaggi: 105
Commenti: 25346

Arne, Gunther, welcome to these public User Forums.

Arne, what exactly has changed for your backup task settings, and was it the same changes on all of the 20 PC's?

I have only read one other recent topic where a user is reporting the loss of notifications from ATI (2020), but have not seen this on any of my own computers.

Gunther, yours seem to be a mix of ATI and Windows settings being set to defaults.

The main ATI task settings are all stored in separate .tib.tis script files in the C:\ProgramData\Acronis\TrueImageHome\Scripts folder, including those for notfications, so I do not see why multiple such .tib.tis files should be changed across multiple systems?

Legend
Messaggi: 105
Commenti: 25346

See forum topic: True Image 2020 - where I am collecting details of other users reporting similar issues with settings being lost to default.

Beginner
Messaggi: 0
Commenti: 2

Hi, 

I succeeded to enter the notification parameters for E-Mail again and it is running.
I have no idea what happened. Yesterday I had also a lot of troubles with hang-ups and errors of MS-Edge. 

Thanks for looking into the problem,

Regards 

Günther

Beginner
Messaggi: 0
Commenti: 1

I've too lost all my backup settings.

I manually recreated them - a real pain - and this morning they are all gone again. What a waste of time that was.

Is there somewhere on disk i can recreate my backups from?

I'm using Acronis True Image 2018 - the latest version.

Forum Star
Messaggi: 23
Commenti: 1243

Bret, this a known issue affecting several versions of TI. See https://forum.acronis.com/forum/acronis-true-image-2020-forum/true-image-2020-backup-option-settings-loss

Acronis is investigating the issue.

Forum Member
Messaggi: 2
Commenti: 37

Steve Smith wrote:

See forum topic: True Image 2020 - where I am collecting details of other users reporting similar issues with settings being lost to default.

Argh! I realize today that all my backup definitions are GONE. Now it just says the below and *without* warning my PC is no longer being backed up!!  

https://i.imgur.com/LcngPO8.jpg